Laatste mutatie:


Mededelingen
Nieuwtjes
Hagendoornweg 26237 NP Moorveld
Tel. 043 - 3641630 Fax 043 - 3654069
E-mail : info@bs-jozefmoorveld.nl

Nieuwtjes nieuwsbrief 1 (oktober 2003)


Groep 1

Na een heerlijke, warme zomervakantie zitten we alweer in het “schoolritme”.
De herfst is op het goede moment begonnen, want we zijn afgelopen week gestart met thema “diep in het bos”. We hebben de herfstkleuren al gemaakt, we hebben al herfstspullen mee naar school genomen en veel kinderen en ook de juf hebben alweer de dikke jas aan.

Het thema “diep in het bos” sluit niet alleen aan op de herfst, maar ook op de kinderboekenweek. Wij hebben een geluidenboek gemaakt naar aanleiding van een prentenboek over vier bevertjes.
Het kleine bevertje is bang voor de nacht. Zijn vriendjes leren hem echter dat het heel gezellig kan zijn in het donker!

We hebben al een hele hoop geleerd in die korte tijd. Geweldig hoe een kind kan kijken als het de eerste keer zijn jas of schoenen zelf aankrijgt.
En het is fantastisch om te zien hoe behulpzaam de kinderen ten opzichte van elkaar zijn.

We hebben ook nog iets heel speciaals meegemaakt.
Melvin heeft een broertje gekregen. Hij moet nog een beetje groeien in het ziekenhuis, maar voor de rest gaat het heel goed met hem. Melvin heeft getrakteerd op cake met muisjes en wij hebben een slinger met glitters gemaakt om thuis op te hangen.
We wensen Melvin, zijn ouders en natuurlijk ook de kleine, heel veel geluk!!

Tot slot willen we nog even kwijt dat we maar liefst twee klassenouders hebben en dat er nog een hoop op het programma staat. We willen alvast iedereen bedanken voor alle hulp en we verheugen ons op alles wat nog komen gaat.
We hebben een gezellige klas, vol met schitterende kinderen!!

Heel veel groetjes van alle kinderen en juf Peggy.


menu

Groep 1/2

De eerste schoolweken zijn, zoals u en de kinderen gemerkt hebben, alweer omgevlogen. We hebben met z’n allen hard gewerkt in de klas. Op dit moment zijn we bezig met het thema ‘Diep in het bos’, naar aanleiding van de kinderboekenweek, waarbij we ook stilstaan bij de herfst. Lekker knus in de klas als de regen tegen het raam tikt. Er zijn ook al moeders verrast met een prachtig boeket bladeren wat dochter/zoon op het schoolplein vlijtig bij elkaar heeft gezocht.

Misschien is het u ook al opgevallen dat er kinderen zijn die al veel plezier beleven bij het schrijven van bijvoorbeeld namen en woordjes (thema ‘bos’). Het is erg leuk om de gezichten van de kinderen te zien als de juf de woorden die ze geschreven hebben, d.m.v. een magneet-letterdoos, voorleest. Ze stralen als de zon. ‘Kijk juf, wat ik al geschreven heb!’
Of zoals vandaag, toen een van de kinderen van groep 1, die nog niet haar eigen naam kon schrijven, bij me kwam om te laten zien dat het haar wel gelukt was m.b.v. haar naamkaartje. Dat geeft je voldoening.

En natuurlijk is het ook leuk te zien hoe er hard gebouwd wordt in de bouwhoek aan een huis of hoe hard er wordt gewerkt aan de scoop. U vraagt zich zeker af ‘Wat is dat ?’. Vraag dat maar aan uw zoon/dochter die weet dat wel. Of hoe er langzaam een huis ontstaat m.b.v. kleine blokjes en plankjes. En wat is het leuk om kinderen hun eigen verzonnen verhaaltjes te horen spelen, aan de verteltafel (m.b.v. wat kabouters en dieren).

Ik kan er zoals u nu al leest nog veel meer over vertellen, maar dat zal dan een lange nieuwsbrief worden. En aangezien het voor mij de eerste nieuwsbrief is en ook nog niet helemaal weet hoe zo’n brief eruit mag en kan zien. Houd ik het voor nu kort maar krachtig.

Wat ik graag nog even wil zeggen is: Bedankt!
Alle ouders die ons gedurende deze periode al een hand geholpen hebben, Ik wens u en natuurlijk de kinderen alvast een fijne herfstvakantie.


menu

Groep 3

Na een heerlijke vakantie zag ik mijn oude schatjes uit groep 1 weer terug! Bekende gezichten, bekende ouders, het voelde al snel weer heel vertrouwd.

We zijn hard aan het werken in groep 3, we hebben er ook met z’n allen heel veel zin in!!! Er worden woorden en letters geleerd, leesletters en schrijfletters, er worden nieuwe woorden getoverd, er wordt gestempeld en ook op de computer gewerkt.
Kinderen werken in de boekluisterhoek, met de speelleesset……………er gebeurt zo ontzettend veel in groep 3…

Afgelopen dinsdag is de informatie avond geweest. Ik vond het een fijne, informatieve, gezellige avond. Ik heb het reilen en zeilen in groep 3 uitgelegd, wat doen we allemaal op een dag, hoe leren de kinderen nu eigenlijk lezen, want dat is (naast rekenen en schrijven) toch een heel belangrijk onderdeel in groep
Aan de hand van een video opname is het een en ander verduidelijkt. Ouders hebben kunnen zien en ervaren wat en hoe hun kinderen leren. Ook heeft U wellicht vernomen dat we van dinsdag t/m vrijdag nog een juf in de klas hebben. Dit is Annemiek Leurs, zij is derde jaars stagiaire, ze volgt de SPW opleiding aan het Leeuwenborg instituut. Hier heeft U ook kennis mee kunnen maken tijdens de informatie avond. Annemiek blijft t/m januari in onze groep.

Rest mij nog alle ouders te bedanken voor hun aangeboden hulp!
Ik heb er zin in en hoop op een prettige samenwerking!!


menu

Groep 6/7

Het nieuwe schooljaar is al weer een aantal weken oud. Sterker nog, het is al weer haast herfstvakantie. Hoog tijd dus voor een eerste update! Wellicht heeft u al gezien dat er elke dinsdagmiddag iemand anders voor de klas staat. Dat is juf Jos Thomassen. Zij geeft dan les zodat ik vrijgeroosterd ben voor mijn ict-taken. In die tijd probeer ik alle zaken op het gebied van de computers te regelen, te stroomlijnen of te verbeteren. Dat is nog een hele taak en een continu durend proces. Als het goed is levert het wel voordeel en verbetering op voor alle kinderen van de school.

Op 30 september jl. hebben de kinderen van groep 7 samen met groep 8 een prachtige middag gehad tijdens een excursie naar vliegveld Maastricht Aachen Airport. In het kader van de Young Eagels Days werden kinderen van de hoogste groepen van een aantal basisscholen in de omgeving van het vliegveld uitgenodigd voor dit evenement. We zijn er met de fiets naartoe gegaan. Als eerste was er een toespraak over de bedoeling en achtergrond van deze middag. Daarna werden we met een bus rondgeleid langs alle belangrijke gebouwen op de luchthaven. Aansluitend was er de luchtdoop. Met een Fokker cittyhopper van KLM Excel kregen we een rondvlucht van een half uur. We zijn via Maastricht tot aan Eijsden gevlogen en weer terug. Doordat er heel laag gevlogen werd kon je alles op de grond zeer goed herkennen. Na de landing was iedereen ook zeer enthousiast. Vervolgens werden we met een bus naar de overkant van de luchthaven gebracht waar enkele kinderen samen met de brandweer een vliegtuigmotor mochten blussen. Allemaal zeer indrukwekkend. Daarna nog een demonstratie van de drugshonden die zonder veel moeite een zakje cocaïne konden opsporen.

Als afsluiting stonden er in de ontvangsthal een aantal kramen waar de kinderen informatie konden krijgen over alles wat met een luchthaven te maken heeft. Dit varieerde van douane tot marechaussee en van luchtvaarttechniekopleidingen tot drugshonden. De kids waren natuurlijk vooral geïnteresseerd in de gratis hebbedingetjes die ze overal konden verkrijgen. Al met al een fantastische ervaring voor iedereen.

Groetjes, Jacques Colson.


menu
 
Copyright © 1999-2006. 'Groeten uit Geulle' is een uitgave van de Heemkundevereniging Gäöl.